Mededelingen‎ > ‎

De RAC stopt met de Jaarmarkt

Geplaatst 2 mei 2018 14:49 door Johan van Oostenbrugge   [ 2 mei 2018 14:55 bijgewerkt ]
Ja, u leest het goed. De RAC stopt met het organiseren van de jaarlijkse Jaarmarkt op de eerste zaterdag van september. Hieronder leggen we uit waarom.

Onze stichting maakte gebruik van een ons ter beschikking gestelde locatie waar wij onze spullen konden opslaan en daarbij voldoende ruimte om de ingeleverde spullen voor de jaarlijkse Jaarmarkt op te slaan. Per 1 april hebben wij deze ruimte moeten verlaten en terug gegeven in handen van de provincie Zuid-Holland. Deze stap van de provincie was ons altijd al bekend en wij hebben jaren ons best gedaan om een nieuwe locatie te vinden wat ons helaas niet gelukt is. Natuurlijk is de kerkvoogdij hierover regelmatig benaderd maar ook zij konden geen nieuwe locatie aanbieden/regelen. 

Daarnaast worden we, net als vele andere activiteitencommissies op ons eiland, geconfronteerd met het uit de grond schieten van kringloopwinkels, al dan niet voor goede doelen, waardoor de aanvoer van spullen voor de rommelmarkten sterk afneemt. En juist de rommelmarkt is de grootste publiekstrekker tijdens onze jaarmarkten.

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, wordt het de laatste jaren steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden om op verantwoorde wijze de Jaarmarkt gestalte te geven.

Al deze punten bij elkaar heeft het bestuur node moeten besluiten om vanaf 2018 geen jaarmarkt meer te organiseren op de eerste zaterdag van september.

Natuurlijk blijven we nog wel in samenwerking met andere kerkelijke gemeenten op ons eiland de jaarlijkse kerstpostactie organiseren.
Comments